Reiselivsbasen Oppland / Øystre Slidre (0544)

Herang-Tunet

logo
Herang Tunet

Herang Tunet
Waterland, det Hollandske rommet

Waterland, det Hollandske rommet

Overnatting

Forseggjort, autentisk og høyst komfortabelt. Denne beskrivelsen passer alle våre hotellrom. Men der stanser likheten. Rommene er høyst forskjellige, du kan velge om du vil oppleve en touch av Canada, Holland, Frankrike, Sverige eller Island når du overnatter hos oss.

Alle har et luksuriøst og gjennomført stilrent baderom. Trådløst internett fritt tilgjengelig i alle rom. Vi har investert betydelig i drømmemanende dobbeltsenger, det er også godt med plass til en barneseng på hvert rom. Alle rommene har dessuten disse to tingene til felles: Utsikten over det idylliske Herangtunet og en øredøvende stillhet om natta.

La oss få presentere oss.

Vi er Marco og Marie-José fra Amsterdam i Nederland. Begge har vi bakgrunn fra kreativ industri: Marie-José er interiørdesigner og Marco grafisk designer. For noen år siden bestemte vi oss for å åpne et lite hotell i Norge, slik at vi begge kunne få utløp for vår kreativitet. Vi mener vi har lykkes: Steg for steg har Herang hotell blitt til et sted med en atmosfære der alle føler seg hjemme med det samme.

Våre gjester er innkvartert i en leilighet med egen inngang eller i et av våre fem stilrene temarom (Canada, Frankrike, Holland, Island og Sverige). Maten inntas i vår særegne restaurant som blant annet skilter med en høyst spesiell vedovn.

Herang hotell er et ideelt utgangspunkt for en begivenhetsrik ferie, sommer som vinter. Du finner oss like ved Heggenes i Øystre Slidre i vakre Valdres, midt mellom Fagernes og Beitostølen. Vi ligger ved Heggefjorden, Jotunheimen er en kort kjøretur unna. Vi ser fram til å motta deg som gjest.

Marco, Marie-José og Balder

Om Herangtunet

På en kolle i skogen like ved Heggefjorden finner du Herangtunet. Se for deg Lillehammers Maihaugen i miniatyr, ved foten av Jotunheimen. Som på Maihaugen er bygningene her samlet av ildsjeler for å bevare områdets kulturarv. Sentralt på bygdetunet finner du vårt hotell. Bygd i tradisjonell Valdresstil på nittitallet, opprinelig som atelier for kunsthåndverkere. Vi kjøpte eiendommen i 2003, og har skritt for skritt forvandlet bygget til et smakfullt designhotell bestående av fem temarom og en praktisk innredet leilighet med alle fasiliteter og egen inngang. Hotellrommene lar seg vanskelig beskrive. Island er brudesuiten vår, Sverige familiesuiten med eget barnerom. Utover dette ber vi deg se på bildene og drømme deg bort, vi lover at du ikke vil bli skuffet om du tar turen. Vi kan også love at du aldri har sett en restaurant som vår før. Gulvet er laget av gamle nederlandske ostehyller, om du ser godt etter kan du ane avtrykket etter de runde ostene. Kapasiteten er 30 middagsgjester, vi tar i mot alle typer selskaper.

Leiligheten

Leiligheten ligger like ved innsjøen Heggefjorden, som er velegnet til både bading og fisking. I leiligheten finner du et romslig kjøkken med stor gasskomfyr, elektrisk stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og alt du trenger til matlaging. Det er to soverom med tre senger i hver, utstyrt med puter og dyner. Sengetøy kan leies. Barneseng og barnestol er fritt tilgjengelig.. Herangtunet er et ideelt utgangspunkt for en rekke turer. Mest kjent er vandringen over Besseggen i Jotunheimen, nord for Herangtunet.

Canada

Så snart du kommer inn i det canadiske rommet befinner du deg i en nordamerikansk tømmerhytte. Rommet er designet med tanke på å yte varme og komfort: Skinnputer, varme pledd og reinsdyrskinn gir deg en lun velkomst. Sett deg i skinnstolene og nyt en kopp varm drikke attmed vedovnen.

Dette rommet er utstyrt med et lite kjøkken, der man kan prøve seg kulinarisk. Ved spisebordet kan man nyte ørreten som man akkurat har fanget i Heggefjorden. Du kan også bruke bordet til å skrive hjem med beskjed om at du aldri kommer tilbake?

Frankrike

Inspirasjonen til "notre chambre Francaise" fant vi i epoken til Ludvik XVI. Rommet har kongelige dekorasjoner og er eksepsjonelt frodig og fargerikt. Pièce de résistance er den kongelige himmelsengen, kostelig dekket med fløyelstepper og puter i hopetall. For å kunne skape det perfekte boudoir har vi klart å skaffe til veie originale antikvariske tapeter, en fargerik krystallysekrone og en klassisk røkesalong ved den delikate ovnen. Baderommet er utstyrt med ekte kobberarmatur og utsøkte keramikkfliser.

Dette rommet er garantert å gi deg en royal opplevelse som vil etterlate varige spor i minnet ditt.

Island

Sinnsro, lys og renhet er ordene som best beskriver det islandske rommet. Rommet er bygd opp av naturelementene, samtidig som det yter moderne luksus og komfort.

Her kan du koble helt ut mens du beundrer nordlyset over skogkanten. Nyt et varmt bad mens du henføres til den blå lagune.

Konklusjon: Dette rommet garanterer avslapning for både kropp og sjel.

Sverige

Landet med alle historiene. Landet der vår barndoms Tante Grønn, Tante Fiolett og Tante Brun regjerte. Vi tror vi kan gi deg tilbake denne nostalgiske og romantiske opplevelsen i dette rommet. En klassisk kamin med dertil hørende hylle, senga med brodert sengeteppe er bare noen av elementene som gir dette rommet dets egen atmosfære. Om du lukker igjen skoddene og forlater nuet for et øyeblikk kan du la deg henføre til Gustav den tredjes epoke.

Baderommet nås fra begge rommene og binder dem sømløst sammen designmessig. I det barna kommer inn på sitt rom vil de få følelsen av å ha kommet inn i Villa Villekulla: Kule køyesenger med sengetepper i alle regnbuens farger, merkelige bokstaver på veggen og verdens rareste lampe ? et eventyr! Og selvsagt er ikke rommet komplett uten en bok av Astrid Lindgren!

Waterland (Holland)

Vi har et kjent dikt som sier: "Når jeg tenker på Holland". Det gjorde vi til gagns da vi gikk løs på denne oppgaven: Det hollandske rommet er en hyllest til området vi kommer fra, Broek i Waterland i provinsen Nord-Holland.

Trepanelet er typisk for de tradisjonelle husene i dette området. Paletten består av autentiske nederlandske farger: Broeker grå, Hindelooper og gammelnederlandsk blå med et hint av Delft blå. Den moderne og veldig komfortable senga er dekket med årgangs nederlandsk sengetøy. Veggene er dekorert med gamle trykk som beskriver nederlandsk landskap. Ved peisen kan du synke ned i lenestolen med en av Mankells krimbøker. I det du er i ferd med å glemme hvor du er kan du ta en tur på balkongen og la det urnorske landskapet med fjell og skoger realitetsorientere deg.

Etablissement:
Gjestehus, Gårdsovernatting, Leilighet, åpent hele året.
Postadresse:
Herang-Tunet
Marie-José & Marco Robeerst
Herang Tunet
Volbuvegen 17
2940 HEGGENES
Besøksadresse:
Rv51 Herangtunet, Heggenes
mellom Fagernes og Beitostølen, ved sør/øst enden av Heggefjorden i Valdres
Google Maps
finn mer
GPS:
see also: Google Maps
Telefon og Internett:

Time Current time in NorwayInternet www.herangtunet.no/
ePost
WiFi Wi-Fi, eget lokalnett (WAN)

S-A GE print no en de nl [<< tilbake] [Overnatting Øystre Slidre] [Aktiviteter & Attraksjoner Øystre Slidre]
© S-A.no - Reiselivsbasen

These pages uses Cascading Style Sheets (CSS) for text formating,
it seems like your browser does not support CSS. Please upgrade !